Brompton X CHPT3 

In 2015 ontmoette David Millar, een van de meest invloedrijke en succesvolle wielrenners van Groot-Brittanië en tevens de man achter het merk CHPT3, Will Butler-Adams, CEO van Brompton. David vertelde dat hij zelden een fiets in de stad gebruikte, enkel en alleen voor training en wedstrijden. Samen werd bekeken wat de beste Brompton zou zijn voor een "die-hard roadie" als David. Een lichtgewicht, sportieve en dynamische Brompton om er zich dagdagelijks mee te verplaatsen. Hier startte de samenwerking en was het moment waarop het idee voor de Brompton X CHPT3 werd geboren.   

 

Fabric Scoop Racezadel

De titanium rails maken het zadel extreem licht en duurzaam. Het Fabric Scoop Racezadel is exclusief ontworpen voor de Brompton CHPT3 en heeft de Devesa-print, geïnspireerd op de thuishaven van de CHPT3, Girona. Het Parc de la Devesa ligt aan de rand van het centrum van Girona: Het is in 1850 aangelegd en beplant, beslaat 40 hectare met 2500 platanen en doet dienst als ademhalingsorgaan voor Girona. De bomen komen uit boven de 60 meter, waardoor ze de hoogste zijn van Catalonië, met het gevoel een natuurlijke kathedraal te zijn. Een detail van de schors van één van de 2500 bomen werd gekozen als de Devisa-print voor het zadel.


Slanke rubberen handgrepen.

Houd de controle met de lichte vergrendelingsgrip. Kraag met dubbele textuur en kratonrubber, in vuurrood en zwart, boven een geperforeerde lichtgewicht kern. Maximale grip met of zonder handschoenen.


Getextureerd zwart titanium

Gestructureerd zwart hoofdframe en stuurstang, evenals een zwart getextureerd zwart achterframe en een voorvork. Licht, snel en duurzaam. Perfect gecompleteerd door CHPT3's kenmerkende Fire Red op het voorframe.


Schwalbe One Tan Wall vouwband. 

De snelste, lichtste en meest griprijke band ooit gemaakt voor Brompton. De nieuwe 35 mm (breedte) Schwalbe One biedt een lage rolweerstand met behoud van een hoge mate van lekbescherming door gebruik te maken van extreem snijbestendige high-tech vezels. De verbluffende Tanwall-kleur zet de unieke CHPT3-look op gang.


Race-tuned ophangblok

Het extra stevige achterwielophangingblok in combinatie met de Schwalbe One-band zorgt voor een scherp, responsief rijdergevoel. Ideaal om de stadsstraten met precisie te snijden.